Leader Foods Oy är ett finskt livsmedelsföretag grundat 2001 som tillverkar och marknadsför högkvalitativa, proteinrika livsmedel, hälsoprodukter, vitaminer och sportnutrition, samt Superfoods. Samtliga Leaderprodukter tillverkas i Finland, i Leaders egna fabriker. Företaget sysselsätter 80 personer i Finland och Sverige

Leaders varumärken inkluderar Easy Diet ACKD ™, Leader Natural Foods, Leader Sport Nutrition och Vida. Bolagets produktutveckling och produktion finns i Vanda och Toholampi.

Som vår slogan ”The best for you”. Lovar Vi att bara erbjuda vi det bästa. Pågående produktutveckling och effektiv kvalitetskontroll är en garanti för användarna får en förstklassig och säker produkt. Vi arbetar i nära samarbete med universiteten i Helsingfors och S: t Petersburg, och med den ackrediterade finska analysen laboratoriet Eurofins, som specialiserat sig på livsmedelsforskning,och med Scandic Pharma, specialister inom livsmedelssäkerhet och effektivitet. Leader köper 92% av våra råvaror iFinland eller i Europa.

Leader Foods föddes med visionen ge marknaden lokala, högkvalitativa och hälsosamma produkter, vilka som en del av en hälsosam livsstil supportar välbefinnandet.

Historia:

Leader, som grundades 2001, har under sin mer än 10-åriga historia vuxit från importören av sportnutrition och en kedja av butiker till ett diversifierat livsmedelsföretag. Leader utvecklar, tillverkar och marknadsför sina egna högkvalitativa, proteinrika livsmedel, hälsoprodukter, vitaminer och sportnutrition, samt Superfoods.

2001

J & R Fitness Store sätts upp och de börjar att importera sportnutrition tillFinland.

2003

Leadervarumärket introduceras

2006

Försäljning och utveckling av kosttillskott börjar

2008

Det första bolaget med egen fabrik inleder sin verksamhet i Vanda. Förutom pulver, producerar fabriken tabletter och kapslar

2011

Fabriken är den enda i Finland för att utvidga sin verksamhet till tillverkning av mjuka gelatinkapslar.

2013

Företaget satsar internationellt, som första dotterbolag till Leader etableras Foods Sverige AB.